ÆBLEKAGE (Almás pite)

 

500 g mel, 250 g smør, 150 g sukker, 4 æggeblommer, 1 brev bagepulver, creme fraiche.

1½ kg æbler, sukker, kanel

 

Ælt dejen grundigt med så meget creme fraiche, at den bliver smidig, ikke for fast og ikke for 

blød og del den i to. Den ene del rulles ud til ca. ½ cm tykkelse og lægges på en smurt bageplade. Bages halvt ved 175°.

Æblerne skrælles og rives på den grove side af rivejernet. Står til de har afgivet det meste af saften. 

Knuges hårdt op og fordeles jævn på den halvbagte bund. Drysses med sukker og kanel. 

Den anden del af dejen rulles ud ligesom den første og lægges ovenpå æblerne. 

Pensles med æggehvide og der prikkes mange huller med en stegegaffel. Bages færdig.

 
Efter afkøling skæres kagen ud i små firkanter og drysses med flormelis.