GERBEAUD-snitter (Gerbeaud szelet)

 
400 g mel, 200 g smør, 100 g sukker, 10 g gær, 3 æggeblommer, ½ brev bagepulver, creme fraiche,

200 g fintmalede valnøddekerner blandet med 200 g sukker, abrikosmarmelade.

Chokoladeglasur

 

Gæren opløses i en smule mælk og æltes godt sammen med de øvrige ingredienser og lidt creme fraiche. 

Dejen skal være smidig, ikke for fast og ikke for blød. Hviler en times tid og deles i tre dele.

En bageplade smøres med smør og den ene tyndt udrullede dej lægges på. 

Smøres med abrikosmarmelade og drysses med et pænt lag valnødder. 

Gentag dette med næste lag dej og slut af med den sidste . Pensles med æggehvide og prikkes med en stegegaffel. 

Lad kagen hvile køligt et par timer før den bages ved 175°. Afkøles og betrækkes med chokoladeglasur. Skæres ud i små firkanter.