KEJSERKRUMMER (Császármorzsa)

 

300 g mannagryn, 3 æg, 4,5 dl mælk, 100 g rosiner, 100g ukrydret svinefedt, 100 g melis, lidt salt.

 Denne mængde er passende til 2-3 personer.

  Halvdelen af sukkeret og et nip salt blandes i mælken. Lunes lidt. Mannagryn og rosiner kommes i og blandingen

står til grynene har suget mælken. Resten af sukkeret røres med æggeblommerne; hviderne piskes stive.

Begge dele blandes i de opblødte gryn.

Fedtet smeltes i en bradepande, grynmassen hældes i og bages ved ca. 175 grader.

Rør ofte i massen  under bagningen; resultatet skal være ”krummer”, altså små klumper af gryn, gyldne og lækre.

  Serveres rygende varm med syltetøj til – eller drysset med vanilleflormelis.

 Retten kan bruges som dessert, men er faktisk beregnet som anden ret på en kødløs dag.

Det er derfor jeg sætter den under Middagsretter og ikke Kager.

I Ungarn består middagen (eller gjorde i hvert fald før i tiden) altid af en suppe før den egentlige hovedret,

og der findes et hav af diverse pastabaserede retter – de fleste ganske velsmagende.