KØDSOVS til lasagne, pasta, mv. (Nápolyi lasagna)

 

 Ca. 2 kg hakket flæsk (oksekød kan også bruges), 150- 200 g røget spæk,

2 ds koncentreret tomatpasta á 140 g , ca. 3 dl creme fraiche, salt, peber, basilikum, timian, mel.

 Spækket befries for skindet og skæres i tynde skiver, som igen skæres i små stykker. Smeltes af i en gryde.

Når de små grever er lysebrune, kommes kødet i gryden og brunes.

Tomatpure, 3 tsk. timian, 3 tsk. basilikum, salt og peber kommes ved, røres godt sammen og gryden fyldes op med vand.

(Evt. ½ vand og ½ rødvin.) Kødet koges helt mørt. Sørg for at der er rigeligt med væde.

Creme fraiche piskes sammen med 3-4 spsk. mel og røres i kødet. Koges et par minutter.

 Denne sovs egner sig glimrende til frysning. Ved servering kan den piftes op med lidt Sambal Oelek –

det sætter prikken over i-et, men vær varsom, det er stærke sager.