LÁNGOS

 Pr. person: ca. 50 g kogte kartofler, 100 g mel, ½ æggeblomme, 25 g gær, ymer/kvark/creme fraiche, salt, en lille sjat mælk.

  Kartofler koges, pilles og moses, gæren opløses i den lune mælk, og alle ingredienser æltes godt sammen med så meget ymer/kvark/creme fraiche 
at man får en blød og behagelig masse. Sættes til hævning. Når dejen har nået ca. dobbelt størrelse slås den lidt ned og skæres i passende stykker. 

Steges i smeltet fedt eller evt. olie.

  Ovenstående er den originale opskrift.

Den lidt forenklede men stadig gode lyder sådan her:

  Det er svært at angive nøjagtige mængder, men dette er nogenlunde passende til ca. 5 personer:

  1 kg mel, 2 hele æg, 50 g gær opløst i lidt lunkent vand, salt.

Æltes godt sammen med så meget vand, at man får en blød masse.

Hæver til ca. dobbelt størrelse.

  Hældes ud på et meldrysset bord, trykkes ud til ca. et par centimeters tykkelse og skæres ud i aflange stykker.

Steges som før beskrevet.

 Pas på, stykkerne vokser meget under stegningen.

 Lángos kan serveres med meget forskelligt tilbehør. Jeg foretrækker dem med enten en god hjemmelavet smøreost,
eller ganske enkelt smurt med et overskåret hvidløgsfed.

 En god kop te til og så har man et herligt måltid.

 Hjemmelavet smøreost kan f.eks. være: 200 g flødeost naturel blandes godt med 100 g smør, lidt paprika,
salt og masser af fintsnittet purløg.

 I stedet for purløg kan man bruge revet løg, eller lidt kommen, eller krydderurter man kan li’.