HAPSER MED FEDTEGREVER (Töpörtyûs pogácsa)

  350 g mel, 50 g fedt, 200 g fedtegrever, 20 g gær, 1 æggeblomme, 2 spsk. mælk, creme fraiche, salt, peber.


Først skal fedtegreverne køres gennem kødhakkeren. Gæren opløses i mælken. 

Dejen æltes grundigt sammen med lidt creme fraiche; den må ikke være for fast. 

Rulles ud til ca ½ cm tykkelse og de fedtegrevemassen smøres jævnt på. Dejen foldes et par gange og rulles ud igen.

Fold og rul gentages 3-4 gange.

Hviler en times tid på et køligt sted. Rulles ud til 1½ cm’s tykkelse. Overfladen ridses let med en kniv. 

Udstikkes med en rund udstikker eller lign – snapseglas-størrelse. Lægges på bageplade og pensles med æggehvide. 

Bages ved 200° til hapserne er pænt gyldne.


Jeg kan ikke angive salt/peber mængden, da det jo er forskelligt hvad man synes er passende. 

Jeg kan godt li’ at de ”bider” lidt, så jeg bruger godt med peber.

Disse ”hapser” er i kategori med f.eks. saltstænger og peanuts.