RISKAGE (Rizskoch)

 

2 l mælk, 300 g grødris, 2 vanillestænger, sukker, 200 g smør, 3 æg, rasp, kirsebærsauce

Ris, mælk, vanillestænger og sukker efter smag og behag koges som til risalamande.

Når grøden er færdig, fjernes vanillestængerne, smørret deles i mindre stykker og røres i den varme grød. 
Sørg for at alt smørret er smeltet.

Afkøles lidt. Æggeblommerne, og dernæst de stiftpiskede hvider, røres i grøden. Blandes godt.

En bradepande smøres med smør og fores med rasp. Grøden hældes heri i bages ved ca. 175° til grøden er fast og overfladen er gylden. 
Afkøles.  Skæres i firkanter og serveres med kirsebærsauce:

2 dl kirsebærsaft blandes med 2  dl vand, bringes i kog og jævnes med 2-3 teskefulde Maizena.