STUVEDE GRØNNE LINSER (Lencsefôzelék)

 

Grønne linser, løg, laurbærblade, sennep, en strimmel citronskal, eddike, paprika, salt, løg, mel og lidt fedt.

100 g linser pr. person renses for urenheder og sættes til opblødning natten over.

Vandet hældes væk og linserne koges møre i nyt vand, sammen med laurbærblade, salt og citronskal, som fjernes efter kogningen.

Fedt smeltes i en kasserolle, røres op med mel, og lidt paprika tilsættes. Spædes op med vand, ganske som man laver brun sovs. 
Det fintrevne løg røres i.

Opbagningen røres i linserne. Koges igennem. Smages til med et par teskefulde taffelsennep og lidt eddike.

Denne ret smager rigtig godt overhældt med lidt stegefedt fra og med f.eks. ovnstegte ben.

Eller man kan koge et stykke røget kød sammen med linserne og servere kødet til.

Eller bare som vegetarret - drysset med stegte løg. I så fald kan man bruge olie i stedet for fedt i opbagningen.