TROMMEKAGE (Dobostorta)

(Meget forenklet udgave)

 Denne kage er en rigtig ”lagkage” med mange tynde lag, men den er temmelig besværlig at lave. 

Derfor har jeg forenklet den til en firkantet kage med to-tre lidt tykkere lag og selvfølgelig lidt tykkere lag creme imellem.

 5 æg, 5 spsk. sukker, 5 spsk. mel

200 g god mørk chokolade, ¼ l piskefløde. Sukker til karamel

 Æggehviderne piskes stive og sukker røres i. Derpå æggeblommerne og til sidst melet.

 En bradepande beklædes med bagepapir og dejen hældes på – kanterne skal være så lige som muligt. 

Bages ved 175° til kagen er lys gylden. Papiret fjernes og kagen sættes til afkøling. Bunden deles i tre eller fire dele.

 
Creme: chokoladen brækkes i små stykker og overhældes med piskefløden. 
Smeltes ved meget svag varme til chokoladen er smeltet. Sættes til afkøling. 

Når massen er kold, piskes den godt igennem med en el-pisker og smøres på to eller tre af bundene.

 Smelt noget sukker på en pande, kom en spiseskefuld eddike i og fordel det jævnt over øverste lag – 
sørg for at hele overfladen er dækket. Karamellen springer når man skærer kagen i skiver.