Datagenskabelsesfirmaet Kroll Ontrack er vant til at få håbløse sager ind. Kunder der har tabt, ødelagt, smadret eller gjort noget helt fjerde ved deres harddisk eller et andet medie der indeholder data, er hverdag for dem. 
Her er deres Top 10 ”spøjse” sager for 2007.

1. En kunde fortæller teknikeren at “hun var kommet til at vaske alle data væk”
efter at hun havde glemt sin USB nøgle i vaskemaskinen.  

2. En far, der var ved at give sin datter mad, havde glemt alt om sin USB nøgle i skjortelommen, og da han bukkede sig ned over hende, tabte han den ned i hendes æblepuré.   


3. En fisker medbragte sin bærbare computer i robåden. Båden vippede og begge faldt i vandet og alle data røg bogstaveligt talt ned på bunden af søen.  

4. En bryllupsfotograf overskrev alle billederne fra et bryllup med billeder fra et andet selskab, og ville meget gerne undgå at mærke vreden fra de nygifte...  

5. Under et videnskabeligt eksperiment spildte en forsker syre ned i en ekstern harddisk 
og brændte derfor meget vigtige data væk.  

6. Midt i en heftig diskussion smed en forretningsmand en USB nøgle efter sin partner, og USB nøglen gik i flere stykker. Uheldigt nok indeholdt den meget værdifulde forretningsplaner.  

7. En brand ødelagde et kontor og kun et par cd’er var tilbage. 
Cd’erne var endda smeltet helt til indersiden af coveret.  

8. En forsker var så træt af den pivelyd der kom fra hans eksterne harddisk, at han borede et hul gennem den og hældte olie ned i den. Det stoppede både lyden og harddisken.  

9. For at teste hvorvidt en faldskærm virkede eller ej, blev den smidt ud af et fly sammen med et digital videokamera. Faldskærmen virkede ikke og kameraet blev knust mod jorden.  

10. Da en fotograf opdagede at der var flyttet myrer ind i hans eksterne harddisk, 
tog han coveret af og sprøjtede myregift ind i den. 
Myrerne forsvandt sammen med funktionaliteten af disken.  

For at afslutte disse mere eller mindre sjove historier, der viser hvor ”kreative” mange mennesker er, når det gælder om at fjerne blandt andet ”alternative trusler”, skal det da lige siges at alle data hos de pågældende kunder blev genskabt til kunderne store tilfredshed.

Kilde: Kroll Ontrack - Sakset fra Virus112