FUGLEMÆLK (Madártej)

 

1 l sødmælk
3-4 æg
 Mindst 1 stang vanilje
sukker efter behag

 Skrab kornene ud af vanillestangen og smid både dem og stangen i mælken og giv dem et opkog.

 Når mælken er lige ved kogepunktet røres sukkeret i.

 Æggehviderne piskes til stiv skum med en passende mængde sukker og
med en spiseske sættes i små toppe i den kogende mælk.

Gives et opkog, vendes med en hulske og koges op igen.

 Tages op, dryppes af og sættes til side.

En nemmere måde at gøre det på er at sætte dem på en tallerken, 5-6 ad gangen ”koge” dem
i mikrobølgeovnen, 1 minut ved fuld effekt.

 Æggeblommerne udrøres med lidt af mælken og hældes i
den kogende mælk og gives et opkog.

 Sies over de kogte hvider og sættes koldt.