PAPRIKÁS CSIRKE (Paprikakylling)

 

1 kylling - eller nemmere, 500 g kyllingebryster, 1 stort løg, 2 tsk. edelsüss paprika, fedt, salt.

Løget pilles og snittes fint. Kyllingen flås og parteres i mindre stykker.

Fedtet smeltes og løget klares heri. Paprika drysses på og det røres godt.
Kødet lægges i og vendes godt rundt. Fyldes op med vand og saltes.

Koges ved svag varme til kødet er mørt. Sørg for at der er rigelig væde ved når retten er færdigkogt.

Kan man li' det kan man enten blande lidt creme fraiche i før servering - eller tilbyde det ved siden af.

Serveres med nudler:

Til en lille portion skal der bruges
3 dl mel, 1 æg, knapt 1 tsk. salt og vand.
Mel, æg og salt piskes sammen med så meget vand at det bliver en ret tyk dej. Ikke fast, skal stadig kunne
hældes ud på et spækbræt.
I en stor gryde bringes saltet vand i kog og dejen på spækbrættet deles i ca. 1 cm brede/tykke striber og
disse striber "hakkes" i små bidder ned i det kogende vand. Koger et par minutter, til de kommer op til overfladen.
Tages op med hulske og serveres straks til kyllingen.

Hertil agurke- eller hovedsalat.
Lage til salaten - se ved Ris med kød.