PUNCHKAGE (Punchtorta/szelet)

 

Dejen laves af
antal æg x  spsk. sukker og mel

F.eks.

3 æggehvider piskes stive og piskes videre med 3 spsk sukker.
3 æggeblommer piskes let i og til sidst røres 3 spsk. mel forsigtigt i.

Bages ved 180-200°.

 Fyldet bages af slags samme dej, bare i tre dele:

1/3 del som den er, 1/3 med 1-2 spsk. kakao og 1/3 med nogle dråber rød frugtfarve.
Når det hele er bagt og afkølet skæres det hele i små tern og blandes med
abrikosmarmelade til en sammenhængende masse. Jeg plejer at blende
marmeladen så store frugtstykker undgås. Et par spsk. rom i blandingen gør underværker.

Denne masse smøres mellem to lag bunde og der lægges noget tungt ovenpå så kagen kommer i pres.

Til sidst skal der glasur på, enten lavet af flormelis og vand iblandet lidt rød frugtfarve.

Eller lavet af skumfiduser, hvilket giver et flot og jævnt resultat, men til gengæld er det noget værre klister at arbejde med.