RIS MED KØD (Rizses hús)

 

500 g reelt flæskesmåkød (jeg bruger skinkesnitzler)
1 stort løg, 2 dl løse ris, 2 tsk. edelsüss paprika, fedt, salt

Løget pilles og snittes fint. Kødet skæres i små tern. Fedt smeltes i en gryde og løget klares heri.
Drysses med paprika, kødet tilsættes og røres godt så alle porerne lukkes.
Der fyldes så meget vand på at kødet er godt dækket. Saltes.
Småsimrer til det meste af vandet er væk og kødet er mørt.

3 dl vand bringes i kog, 2 dl ris hældes i, låg på og småkoges i 12 minutter.
Tages af varmen og står med låg på i 12 minutter til.
De færdigkogte ris hældes i kødet og blandes godt.

Serveres med agurke- eller hovedsalat.

Lidt sambal oelek ved serveringen giver retten lidt bid.

Lage til salater:

½ dl Heidelberg Lagereddike
3 spsk. sukker, 2 tsk. salt, 3-3½ dl vand

Piskes/rystes sammen til alt sukker og salt er opløst.