SKINKETASKER (Sonkás kifli)

 

Butterdejsplader, røget skinke, creme fraiche, 1 æg til pensling

Butterdejspladerne tøes op og rulles ud til ca. dobbelt størrelse.
Stikkes ud i cirkler.
Skinken hakkes og røres sammen med creme fraiche - må ikke blive for lind.
Der lægges en lille klat skinke i hver cirkel, foldes til en halvcirkel
og kanten trykkes sammen med en gaffel.

Stryges med sammenpisket æg og bages gyldne ved 180°

 

Hertil passer det det med en

KARTOFFELSALAT

Kogte kartofler pilles og skæres i ca. 1/2 cm tykke skiver.
1-2 løg pilles og skæres i tynde skiver.

½ dl Heidelberg Lagereddike
3 spsk. sukker, 2 tskf. salt, 3-3½ dl vand

Det hele rystes eller røres sammen til salt og sukker er opløst.
Løg og kartofler vendes i. Bedst hvis salaten får lov at trække i nogle timer,
gerne til næste dag.

Denne lage er også fin til agurke-, tomat- eller hvidkålssalat.

Jeg bruger kun Heidelberg eddike - den er mere rund og mild i
smagen end andre mærker.
 

Billeder følger